Crowdfunding in Venlo

Hulp bij je crowdfunding aanvraag

Crowdfunding is een moderne vorm van geldwerving. Als ondernemer -zeker ook in het MKB – heb je soms geld nodig, maar kun je het bij de bank niet (eenvoudig) meer krijgen. Als je een goed ondernemingsplan hebt en je hebt financiering nodig, dan is crowdfunding ook in Venlo een heel goede methode.

Ondersteuning in het traject van de crowdfundingaanvraag is aan OAMKB wel toevertrouwd. Voor slechts € 500,- kijken wij naar jouw belangen en:

Het traject voorafgaand aan de crowdfunding aanvraag omvat onder meer het opstellen van je ondernemingsplan, je marketingplan en je financieringsaanvraag. Dit proces kan OAMKB je natuurlijk ook helemaal of gedeeltelijk uit handen nemen. Dan kun jij je richten op de andere belangrijke aspecten van het ondernemen.

Hoe werkt crowdfunding van OAMKB Venlo?

Wij hebben een tien stappenplan opgesteld voor het traject van je ‘crowdfunding Venlo’ aanvraag. Welke 10 stappen dat zijn?

  1. Je mailt je gegevens naar info@OAMKB.nl of komt langs bij onze locale vestiging.
  2. Onze bedrijfsadviseur kijkt of de businesscase in je plan interessant is om het op de crowdfunding markt uit te zetten.
  3. Samen stellen we je ondernemingsplan bij en kijken naar de financiële uitwerking van je plan.
  4. We kijken samen naar de opbouw van je netwerk. Wie kunnen er deel worden van jouw ‘crowd’?
  5. Je schrijft – desgewenst met onze hulp – een pitch, waarmee je jouw ‘crowdfunding Venlo’ aanvraag aantrekkelijk maakt voor de investeerder.
  6. Bij de investeringsaanvraag bepaal je een aantrekkelijk rentepercentage. Wij adviseren je hierover vanuit onze eigen kwaliteiten en kennis van de markt. Er zijn verschillende platforms voor crowdfunding. OAMKB weet welke investeerders op welk platform zitten. Wij kunnen je dus heel goed helpen bij je keuze voor het beste platform.
  7. Wij dienen de aanvraag voor je in; goed onderbouwd en realistisch. De platforms hebben vertrouwen in het vooronderzoek van OAMKB m.b.t. ‘crowdfunding Venlo’. Daarom worden onze aanvragen altijd goedgekeurd na de kredietwaardigheidtest door het platform zelf. Dit terwijl het algemene gemiddelde op 20% ligt. Na het akkoord ronden wij de aanvraag online af.
  8. Je schrijft – desgewenst met onze hulp – een pitch, waarmee je jouw ‘crowdfunding Venlo’ aanvraag aantrekkelijk maakt voor de investeerder. Bij de investeringsaanvraag bepaal je een aantrekkelijk rentepercentage. Wij adviseren je hierover vanuit onze eigen kwaliteiten en kennis van de markt. Er zijn verschillende platforms voor crowdfunding. OAMKB weet welke investeerders op welk platform zitten. Wij kunnen je dus heel goed helpen bij je keuze voor het beste platform.
  9. Wij dienen de aanvraag voor je in; goed onderbouwd en realistisch. De platforms hebben vertrouwen in het vooronderzoek van OAMKB m.b.t. ‘crowdfunding Venlo’. Daarom worden onze aanvragen altijd goedgekeurd na de kredietwaardigheidtest door het platform zelf. Dit terwijl het algemene gemiddelde op 20% ligt. Na het akkoord ronden wij de aanvraag online af. Binnen enkele uren is de crowdfunding een feit en is het beoogde geld toegezegd.
  10. Nadat het crowdfunding platform de contracten met de crowd – jouw investeerders – heeft opgesteld, krijg jij je geld op je bankrekening gestort.

Heb je financiering voor een project nodig? Wil je gebruikmaken van ons project ‘crowdfunding Venlo’? Neem dan contact met ons op!

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?